Friday, 13 January 2012

exam da abis!!


alhamdulillah~
peperiksaan akhir tok semester 3 nih sudah pun berakhir..tp kitorang xmcm org len. dak2 len sume amik exam smpy 5 6 7 paper..pecah pale..tp put n kawan2 art yg len 1 paper jer for dis sem..hehe. xpuas lak exam..teringat mase spm dulu, gler byk paper exam!
dgr 1 paper mmg la sume ckap untung..tp!!!!!!!
kitorang byk final project yg da cm peh...gler argh sem ni..smpykan nk mkn pun sayang waktu..tdor malam?mmg xjumpe lah lau nk dekat2 access 2..mmg dasyat! pengalaman ngeri tok sem ni la...tok subject art jer, ade 2 final project, subject sculpture, drawing n typography..2 lom subject education lak, arab 2 bagai..herrr...
lg 2 3 ari nak submit kje2 art 2, leh lak demam trok..2 ari gk put xleh bangun..tp ble pikir balik artwork banyak lg lom ciap, terpakse bangun wat kje gk..mmg da cam pe la waktu 2..
korang mesti xdpt bygkan cmne cbuknye put ek,,
tok subject sculpture, put kne wat artwork 3d, funtional sculpture, ala wat arca sebesar 3X3 kaki, tp arca 2 kne berfungsi..n bende2 yg di gunakan mstilah barang recycle or yg x mengeluarkan duit.susah nk cri brg tu.1st, kne wat 10 idea bernas, tunjuk kt mis hani, then dy choose 1, ikot suke dye la. then dye pilih kan rak kasot gantung yg di perbuat dr buluh, guni  n tali.terpakse balik kampung nk cari bhan2 tersebut..nasib beklh ade Mr.Alwi yg sentiasa membantu..dri bg idea, smpylah benda  2 nk ciap.. malam2 buta, dye daat idea, tros sent email benda yg dye lukis 2, then dye yg tebang pokok buluh kt belakan umah, dye yang potong buluh tu kecik2 mengikot size yg kitorg da kire. dye yang menjahit guni pakai benang,dye lah sumenye..thanks sayang,,,sebelom final project, put ade project wat wood carving, dye jugak tolong ukir..thanks a lot my dear..luv u much2 more!
huh! 2 baru satu project, lom sume lg yg di perlukan dalam 1 masa, korng dapat bayangkan x?penat lah nk citer yg len 2,,penat nk naipnye,,hooho.dengan research work book (RWB) lg..hurgh...trok2 sem ni..
emm..lepas final exam, sume derita tok sem 3 berakhir lah sudah....cuti sem kali ni xsmpy 2 bulan pun..xcm sem lepas sapy 4 bulan.naye!sem ni xkeje kot,,nak jejalan jer,,release tension.hehe..umm mase wat course registration tok semester depan lak, terbayang2 msti lg trok sem depan...sebab subject tok art ade 4!omg!!cmne l nt...lau sem ni smpy x tdo, demam trok, sem depan?sem ni zombi sem depan?huhuk!!tkowt!!!!!!bak kate my bff, nad. ape2 pun berdoa moge sumenye berjalan dgan lancar smpy sem 8 nt..amin!
semester kali byak bg pengalaman yang x dapat d lupakan..antaranye, masok debat bahasa melayu 211 jam tanpa henti yg da pun tercatat dalam senarai book of record, then masok koko golf, tp xjd, tp sempat la pegang katu golf, n main golf kt padang golf, cm org kaye jap.haha.then bayak lg laa...hehe...
k lah..len post lak citer pasal ni k...daaaa sem 3...sentiasa dalam kenangan..