Tuesday, 6 November 2012

nasib~


nak citer pasal kelas arini..sepatutnya naek cuti ni kene anta courseware..yang da d bagi sebelum cuti midterm aritu..tp xsiapkan.so, mlm td punyalah buat da macm lipas kudung!wat tu xkene, ni xkene.smpai pukul 5 pagi..masukkanlah hyperlink, symbol, n mcm2 lg la kt pwrpoint 2..susah jugak!xpernah wat slide smpy 60 lebih...herrr, takot punye pasal siapkan je lah ngn roomate..stress da cam pe...tup2, td kelas, mdm xsuruh submit.dye nk tgok pogress je...terbaik.

semalaman wat courseware ni!hyperlink setiap slide, wlupon senang, tp agak sukar la!

Sunday, 4 November 2012

aku sayang kau


aku sayang kau. sampai bile2 aku sayang kau. mungkin ramai yang lebih rapat dengan kau, lebih memahami kau, n lebih pandai buat kau ketawa,,,, tp aku tetap sayang kau. mungkin aku xseromantik macam pasangan lain, tp aku tetap sayang kau. mungkin kau rasa aku xpernah nak jaga hati dan perasaan kau, tp aku nk kau taw aku sayang sangat kat kau. 2 je yang aku nak kau taw.

Saturday, 12 May 2012

may yg indah:)


da masuk bulan mei pn..huu..bulan yg cukup bermakna pada each year..hee
nape??sbb......
1)10hb
    - mr.alwi's bfdy..yeah!dis year kite da semakin tua la pa..hii..pa..hepy bfdy sayang..i luv you so much..xkesah la bape byk kali kite gaduh baek gaduh baek,,haa..becau i do ido i do luv u!!smoga taun ni awak dpat capai impian awak wanna buy a car.kumpul duit byk2!hee
my prince!


2)14hb
    - mother's day..for my mother!syg mak sgt2..wlu akak xdpt balik hari ibu kali ni,,akak sentiasa doakan mak..akak sentiasa igt segala pengorbanan mak besarkan kami adik bradik..sampy sekarang akak xdpat nk limpahkan kebahagiaan pada mak..tapi semoga kejayaan akak ke menara gading ni dapat bhagiakan mak ayah..
    - bfday ayah..xsgka bfday ayah same dengan tarikh hari ibu,,,n sory jugak akak xdpt balik umah..akak igt jugak segala penat lelah ayah beri kami makan, bagi akak duit kt cini..very appreciate it ayah..akak doakn kebahagian ayah n mak dunia akhirat..

3)16hb
    -teachers day..waa wlupn blom dapat sambut hari guru ni,,tp insyaAllah lg beberapa tahun akan dpt smbut sebagai seorg guru..kihkihkih..msti bes woo!hopefully can be a better, responsible and succes teacher..amin!xlupa juga selamat hari guru kepada cikgu2 yg pernah ajar put,,dari tadika, primary school, secondary school, form6, then in uitm..tanggungjawab cikgu mmg sgt besar, thanks cikgu bagi kami ilmu dunia akhirat :)

4)26hb
   - my bfdy!da tua..yg ke-22 taon..err...wis me luck on wat ever i do..hopefully im always be a better person for my life..teringin nk jd muslimah yg baik..insyaAllah slow2..azam nak naik kan pointer tok sem 4 ni..amin!xnak turun2 k..study hard, jgn memain..
baru perasan picasa da len,,gatal r tgn nk ngedit2,,hiii

5)27hb
   - my mom bfdy!yeah terbaek la kite..selang sehari je anak beranak ni..hihi..ape2 pun, mudahan2 segala impian mak tercapai..semoga mak dpt kesihatan yg baik dan bahagia selalu..ill b alwys on ur side..muahhh

selain tarikh2 penting ni..awal mei yg lalu, which is in 4,5, and 6 may, our persatuan p trip ke penang..wooo sgt bes..wlupun trip ni tok study about art in penang selain perlu melakukan asignment2 yg di berikan, tp bes sesangat la..maklumlah baru 1st time p penang..antara tempat yg kami lawati adalah, usm, galeri tuanku fauziah, muzium penang, batu fernggi, bukit bendera..n so on..hehe pape pn credit 2 lecturer bwk kami ke sini..luv it!
kt toys museum, penang

bangunan majlis pembandaran penang, bile mlm sume lampu kt bgunan 2 menyala,,sgt cntik

meninterview student usm

pntang nmpak camera!haha

bermain music traditional dgn lcturer usm, galeri tuaku fauziah

sampai je penang tros ke usm

depan museum penang

dalam bilik semeo recsam


then on 5hb, e-day for intan..congrats intan!maap3 put xdpt dtg...ade trip p penang, mmg xdpat p..maaf lgi..hee.pape pn jgn tunang lame2,,put nk mam nasi minyak ni..haha..congrat 2 both of u intan&jihan..
2lah citenye bulan may ni..for me, it was a nice month..hee..
thniah korang!
intan makin cantik skarag,hee

Friday, 13 January 2012

exam da abis!!


alhamdulillah~
peperiksaan akhir tok semester 3 nih sudah pun berakhir..tp kitorang xmcm org len. dak2 len sume amik exam smpy 5 6 7 paper..pecah pale..tp put n kawan2 art yg len 1 paper jer for dis sem..hehe. xpuas lak exam..teringat mase spm dulu, gler byk paper exam!
dgr 1 paper mmg la sume ckap untung..tp!!!!!!!
kitorang byk final project yg da cm peh...gler argh sem ni..smpykan nk mkn pun sayang waktu..tdor malam?mmg xjumpe lah lau nk dekat2 access 2..mmg dasyat! pengalaman ngeri tok sem ni la...tok subject art jer, ade 2 final project, subject sculpture, drawing n typography..2 lom subject education lak, arab 2 bagai..herrr...
lg 2 3 ari nak submit kje2 art 2, leh lak demam trok..2 ari gk put xleh bangun..tp ble pikir balik artwork banyak lg lom ciap, terpakse bangun wat kje gk..mmg da cam pe la waktu 2..
korang mesti xdpt bygkan cmne cbuknye put ek,,
tok subject sculpture, put kne wat artwork 3d, funtional sculpture, ala wat arca sebesar 3X3 kaki, tp arca 2 kne berfungsi..n bende2 yg di gunakan mstilah barang recycle or yg x mengeluarkan duit.susah nk cri brg tu.1st, kne wat 10 idea bernas, tunjuk kt mis hani, then dy choose 1, ikot suke dye la. then dye pilih kan rak kasot gantung yg di perbuat dr buluh, guni  n tali.terpakse balik kampung nk cari bhan2 tersebut..nasib beklh ade Mr.Alwi yg sentiasa membantu..dri bg idea, smpylah benda  2 nk ciap.. malam2 buta, dye daat idea, tros sent email benda yg dye lukis 2, then dye yg tebang pokok buluh kt belakan umah, dye yang potong buluh tu kecik2 mengikot size yg kitorg da kire. dye yang menjahit guni pakai benang,dye lah sumenye..thanks sayang,,,sebelom final project, put ade project wat wood carving, dye jugak tolong ukir..thanks a lot my dear..luv u much2 more!
huh! 2 baru satu project, lom sume lg yg di perlukan dalam 1 masa, korng dapat bayangkan x?penat lah nk citer yg len 2,,penat nk naipnye,,hooho.dengan research work book (RWB) lg..hurgh...trok2 sem ni..
emm..lepas final exam, sume derita tok sem 3 berakhir lah sudah....cuti sem kali ni xsmpy 2 bulan pun..xcm sem lepas sapy 4 bulan.naye!sem ni xkeje kot,,nak jejalan jer,,release tension.hehe..umm mase wat course registration tok semester depan lak, terbayang2 msti lg trok sem depan...sebab subject tok art ade 4!omg!!cmne l nt...lau sem ni smpy x tdo, demam trok, sem depan?sem ni zombi sem depan?huhuk!!tkowt!!!!!!bak kate my bff, nad. ape2 pun berdoa moge sumenye berjalan dgan lancar smpy sem 8 nt..amin!
semester kali byak bg pengalaman yang x dapat d lupakan..antaranye, masok debat bahasa melayu 211 jam tanpa henti yg da pun tercatat dalam senarai book of record, then masok koko golf, tp xjd, tp sempat la pegang katu golf, n main golf kt padang golf, cm org kaye jap.haha.then bayak lg laa...hehe...
k lah..len post lak citer pasal ni k...daaaa sem 3...sentiasa dalam kenangan..



Saturday, 3 December 2011

sayaputrishirazrosli

assalamualaikum w.b.t
namasayaputrishirazbintirosli :)
baru jer create dis blog, xtaw nk tulis pe..tp js nk story mory bout myself.nama di beri putrishirazbinti rosli :) ade yg panggil putri, ade yg pggil syiras. tp lau dak2 skull panggil put jer, so lau ade yg pangil putri tu cm plik ckit.haha.umor da 21 years old.lau mengikot teory erik erikson stage of life, da peringkat intimacy vs isolation(20-30 years old).haha.put ade sorng je adik lelaki. kami berdua jer permata mak. nk wat cmne da xde rezeki nk dpt adik baru.hehe.dulu sekolah smk tun sardon, since year 2003 to 2009. too long rite?ne x nye, org len da masok u, put masih lg setia dgn skolah yg byk bg pengalaman kt put tu..masok form6 ler katekan. tp time 2 frust jgk bab xdapat masok universitas.ye la, tgok member sume dapat..apply maktab dpt, tp time interview lidah tersangkot2.tu yg x d plih kot..huhu..xpelah, terima dgn redha je ape ALLAH nk bg kt put...n now, i'm here as a UiTM student first intake<julai 2010>..course?B.Ed of Art and Design!!syukran :) teacher to be.bes sgt mase tu..hanya tuhan yg tahu..mak ayah pun bersyukur sgt.
ni time family anta put dftar kt uitm..kolej mawar <3

bujang ni adik put

 bile dah jd dak uitm ni, byk lak story nye..haha..nak cite panjang sgt..nnti2 la ye..
sekian~